Breaking News

Burger Daging Satu...Sos Lebih, Mayonis Lebih :)


Asslamualaikum

Perghh..tajuk tak henggat kan cik nor kebaboom..tajuk bila baca isi dalamnya..kureng best..haha.Ni cerita bila punya pun cik nor tak tahu lah.Cerita tak basi..burger tu dah selamat dalam perut cik nor..kihkih

Ceritany macam nie.Hari minggu lepas kot, cik nor bawak nak buah g pasaraya.Diaorang nak beli alat tulis katanya.Ikut kan ajer.Tengah2 shopping tu datang lak idea nak buat berger sendiri.Tanya anak buah diaorang nak buat ke tak?Diaorang on saja.Maka cik nor beli lah barang-barangnya.Ingat nak guna daging sahaja tapi ada pulak yang nak ayam. terpaksalah beli dua2.

Nak tahu apa jadi dapur cik nor malam tu.Berkecah..Buatnya bukan banyak sangat sepah jer yang lebih.Tapi yang bestnya diaorang enjoy boleh makan buger yang diorang buat sendiri.Budak2 kalau bagi kebebasan memang tak terlayanlah. Tapi bab2 bakar daging cik nor yang buat.Yang tak menggunakan dapur gas baru diaorang buat.Keselamatan harus dijaga.Itulah syoknya kalau balik kampung.

Oklah..stop sini dulu.babai

18 comments:

  1. Mesti seronok masak ramai2 kan... especially budak2 laa... sebab jarang dapat buat aktiiti cenggitu sendiri... :)

    ReplyDelete
  2. kalau buat sendiri memang puas hati sebab bahan yang kita suka boleh bubuh extra....hehe :)

    ReplyDelete
  3. Tak ajak cik akak sekali lak makan burger..hihi

    ReplyDelete
  4. Lama tak masak burger sendiri. Kih3

    ReplyDelete
  5. sedapnya burger.. dah lama x makan..

    ReplyDelete
  6. best buat sendiri. boleh letak extra. =D

    ReplyDelete
  7. mesti dah selamat duk dalam perut kan, nak mintak sikit pun tak dapek kot hehhe :)

    ReplyDelete
  8. Kak lya pon suka jugak time cti2 masak burger ngan ank2

    ReplyDelete
  9. kalau betul2 kat sini sos lebih mayonis lebih tambah 20sen tiap satu hehee..

    ReplyDelete
  10. kita lama dah tak buat burger sendiri.. last masa tahun 2013 tau.. hukhukhuk

    ReplyDelete
  11. sha selalu jugak buat burger sendiri, puas haha

    jemput join ga sha ; http://shafyqahazahar.blogspot.com/2017/11/giveaway-shfyqhazhr-x-printcious.html

    ReplyDelete